Zoeken

Marokkaan laat kinderen achter in Spanje om op vakantie te gaan in Marokko

24 januari 2023 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 43-jarige Marokkaan is door de politie gearresteerd omdat hij zijn minderjarige kinderen van 16 en 13 jaar meer dan 40 dagen in de gezinswoning in het Spaanse Granada had achtergelaten om in Marokko op vakantie te gaan.

De verdachte heeft een blanco strafblad. Hij reisde naar Marokko en liet wat melk en een klein geldbedrag achter voor de twee minderjarigen. Tijdens zijn afwezigheid had hij geen contact met hen, meldt Ok Diario. Bij zijn terugkeer uit Marokko werd de man gearresteerd door agenten van de Eenheid ter bestrijding van illegale immigratie en valsemunterij (UCRIF). Een centrum voor minderjarigen meldde de aankomst van twee minderjarigen van Marokkaanse afkomst die "uitgehongerd" waren, in "ondergoed" en in een zeer "slechte toestand".

Lees ook: Marokkaan sluit zoon (10) jaar lang op in kamer in Spanje

Sinds afgelopen zomer verbleven de twee minderjarigen van 16 en 13 jaar legaal in Spanje, samen met hun vader. Eind november was hij naar Marokko gereisd zonder hen te contacteren. Hun moeder woont in Marokko en ondernam nog geen stappen om zich ook in Spanje te vestigen. Een familielid in dezelfde stad en enkele buren brachten de kinderen gedurende de 40 dagen voedsel, aldus de politie.

Lees ook: Twee baby’s achtergelaten bij moskee in Frankrijk

De vader werd ter beschikking gesteld van justitie. Hij mag het land niet verlaten. De twee kinderen werden ondergebracht in een centrum voor minderjarigen van de Andalusische regering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team