Zoeken

Controverse over strafvermindering Spaanse pedofiel in Tanger

31 december 2022 - 18:00 - Marokko

©

De Marokkaanse vereniging "Mat9isch weldi" (raak mijn kind niet aan), is boos over de strafvermindering voor de Spaanse fotograaf en tv-presentator Felix Ramos, die veroordeeld is voor het verkrachten van Marokkaanse kinderen in Tanger. De organisatie vraagt om een nieuw onderzoek.

Felix Ramos zou via de vereniging "Ningun Niño Sin Techo" (Geen kind zonder dak) in Tanger talrijke Marokkaanse kinderen en minderjarigen hebben verkracht. De verdachte bezocht de vereniging, die onder toezicht staat van een Spaanse vrouw die in een kleine villa illegaal voor minderjarigen zorgde, om de kinderen aan te randen en mee te werken aan de mensenhandel waarvan zij het slachtoffer waren, aldus de Marokkaanse NGO.

Lees ook: Spaanse celebrity in Marokko veroordeeld voor pedofilie

De verdachte werd na verschillende meldingen gearresteerd en voor de rechtbank van eerste aanleg van Tanger gedaagd. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Een straf die de NGO zeer mild vindt, gezien de gepleegde misdaden. Tot grote verbazing van de vereniging werd de straf teruggebracht van 8 naar 3 jaar door het Hof van Beroep van Tanger.

Lees ook: Marokko: 8 jaar cel voor Spaanse pedofiel in Tanger

In een verklaring heeft de vereniging "Mat9isch weldi" haar verontwaardiging geuit en het vonnis bekritiseerd. "Waar zit de disfunctie?" vraagt de organisatie zich af. Ze vraagt het Openbaar Ministerie een cassatieberoep in te stellen, zodat de pedofiel niet vrij gaat voor zijn ernstige misdaden, die de veiligheid en de reputatie van Marokko schaden. De vereniging eist ook een nieuw onderzoek.

Bladna.nl