Zoeken

Verenigde Staten waarschuwen onderdanen in Marokko

15 oktober 2023 - 23:00 - Marokko

©

De Amerikaanse ambassade in Rabat heeft Amerikaanse burgers in Marokko opgeroepen waakzaam te zijn vanwege geplande pro-Palestijnse demonstraties in de komende dagen door het hele koninkrijk.

Een veiligheidswaarschuwing uitgegeven door de Amerikaanse ambassade in Rabat benadrukt geplande demonstraties in heel Marokko en herhaalt het belang van een hoge mate van waakzaamheid in de buurt van protesten of demonstraties. Amerikaanse burgers in Marokko worden aangemoedigd de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Marokko te raadplegen, die aanbevelen "demonstraties en menigten te vermijden, waakzaam te blijven op plaatsen waar toeristen samenkomen en bereid te zijn hun reisplannen aan te passen."

Lees ook: Israëliërs annuleren reis naar Marokko

"Ondanks dat we momenteel geen weet hebben van specifieke en geloofwaardige bedreigingen tegen Amerikaanse burgers in Marokko, worden reizigers in Marokko aangemoedigd zich in te schrijven voor het Smart Traveler Enrollment Program (STEP) om waarschuwingen te ontvangen en in noodgevallen gemakkelijker te kunnen worden gelokaliseerd," aldus de Amerikaanse ambassade. Aan Amerikanen wordt gevraagd om waakzaam te zijn in gebieden waar demonstraties plaatsvinden, lokale media te volgen voor informatie, aandachtig te zijn voor hun omgeving, discreet te handelen en waakzaam te blijven op plaatsen bezocht door toeristen en westerlingen. Ook worden ze aangespoord hun persoonlijke veiligheidsplannen te herzien, zich in te schrijven voor STEP om waarschuwingen en hulp te krijgen, en het ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen op Facebook en Twitter.

Lees ook: Marokkanen demonstreren voor Palestina

Deze waarschuwing komt een week na de verrassingsaanval van de Palestijnse islamitische beweging Hamas, door de Verenigde Staten bestempeld als een terroristische organisatie, op Israël. Enkele uren na de aanval besprak president Joe Biden met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu "de coördinatie om Israël te ondersteunen, verdere vijandige partijen af te schrikken en onschuldigen te beschermen". Tijdens een krachtige toespraak benadrukte Biden dat hij Israël zou helpen zichzelf te verdedigen tegen "pure evil".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team