Zoeken

Marokkaan krijgt jaar celstraf voor vlagschennis

14 maart 2014 - 17:27 - Gemeenschap

©

In Oujda is woensdag een man veroordeeld voor het beledigen van de Marokkaanse vlag. Hij kreeg een jaar gevangenisstraf en 10.000 dirham boete omdat hij vorige week de Marokkaanse vlag op de muur van een markt in Oujda had vervangen met een rode vlag met het opschrift "Er is geen God dan Allah" in het Arabisch.

De politie werd gewaarschuwd en snelde toe. De Marokkaanse vlag werd terug gezet waarna een onderzoek naar de dader werd gestart. Dankzij getuigenissen werd de 30-jarige man de dag zelf nog geïdentificeerd en gearresteerd.

Volgens lokale bronnen werkte de 30-jarige dader op de Bab Sidi Abdelawahab soek waar hij de Marokkaanse vlag had vervangen. Als straatventer verkocht hij muziektapes en cd’s.

In april vorig jaar was een voormalig lid van de Istiqlal partij veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf en een boete van 4000 dirham in Imintanout, omdat hij de Marokkaanse vlag had gescheurd.

Op het schenden van de Marokkaanse vlag of van één van de symbolen van het land, staat van 6 maanden tot 3 jaar gevangenisstraf en een maximale boete van 100.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team