Zoeken

Marokko: jongeman vervolgd voor vlagschennis

29 december 2019 - 15:00 - Marokko

©

Abdelali Bahmad, voormalige lid van de Marokkaanse studentenvereniging UNEM, werd op 20 december gearresteerd en aangeklaagd voor vlagschennis.

De jongeman afkomstig uit Aguelmous en meer bekend als Bouda Ghassan, werd aangeklaagd voor vlagschennis en schending van de territoriale integriteit van Marokko. Het werd drie dagen na zijn arrestatie door de rechter in Khenifra gehoord.

Bahmad is bekend bij de politie en werd herhaaldelijk gearresteerd voor zijn deelname aan sociale bewegingen, waaronder de protesten in Al Hoceima en Jerrada.

TelQuel bericht dat Abdelali Bahmad werd gearresteerd na een bericht op sociale media te hebben gedeeld over de vlag van Marokko die tijdens een pro-Hirak demonstratie in Parijs was vertrappeld en verbrand. Hij oordeelde in zijn bericht dat de verontwaardiging die deze daad veroorzaakte, beter voor andere sociale drama’s in het land zou moeten worden gehouden. Het bericht werd intussen verwijderd.

Een eerste zitting staat op 30 december geplaatst. Bahmad heeft de steun gekregen van de Marokkaanse mensenrechtenorganisatie AMDH, die eraan herinnert dat Marokko "als democratisch land verschillende internationale overeenkomsten heeft gesloten die de vrijheid van meningsuiting beschermen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team