Zoeken

Marokkaan krijgt 8 maanden cel door worstenbroodje in België

22 juni 2023 - 18:00 - Wereld

©

Een worstenbroodje kwam een 33-jarige Marokkaan in België duur te staan. De man kreeg van de rechtbank in Brugge een effectieve celstraf van acht maanden opgelegd voor het stelen van het broodje op het treinstation.

Jaouad nam op 28 maart een worstenbroodje uit het schap in de Carrefour Express bij het station van Brugge en at het direct op. Toen een winkelbediende hem vroeg te betalen, weigerde de dertiger. De twee kregen ruzie waarop de verdachte de winkelbediende meerdere klappen zou hebben gegeven.

Lees ook: Marokkaan in Frankrijk drie maanden cel in voor stelen kaas

Het incident escaleerde toen Jaouad een slok nam van een flesje water zonder te betalen. Een andere winkelmedewerker nam de fles af en goot de inhoud ervan over het hoofd van de verdachte. Jaouad vertelde aan de politie dat hij niet genoeg geld had om de rekening van 3,45 euro te betalen. Hij ontkende ook stellig dat hij iemand had geslagen.

Lees ook: Marokko: jongeren riskeren 10 jaar cel voor stelen kip

De rechter veroordeelde Jaouad B ook voor zijn illegaal verblijf in België. De jongeman had in 2016 het bevel gekregen om het land te verlaten. Hij was niet aanwezig op zijn proces en werd bij verstek veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team