Zoeken

Marokkaan gearresteerd voor overlast in Franse kerk

28 oktober 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse man die als psychisch onstabiel wordt beschouwd, is dinsdag in het Franse Mantes-la-Jolie gearresteerd voor het veroorzaken van overlast in een kerk.

De 27-jarige man was de Saint-Jean-Baptiste kerk binnengegaan om "luidkeels moslimgebeden te bidden", meldt Cnews. Hij "sprak luid en verstoorde de dienst", melden kerkgangers en de priester.

Elke poging om hem tegen te houden was zinloos, benadrukken dezelfde bronnen. Ze voegen eraan toe dat ze gedwongen waren de politie in te schakelen. "Niemand had hem hier ooit gezien. We vroegen hem te zwijgen en weg te gaan, maar hij kalmeerde niet. Uiteindelijk werd de politie gebeld."

Volgens het bisdom Versailles "gaat het om een mentaal onstabiele persoon en niet om een geradicaliseerde moslim". "Het is niet zo dat soortgelijke problemen in ons bisdom vaak worden gemeld. Wanneer moslims in een kerk bidden is dat geen probleem."

Volgens de media moet de verdachte "het Franse grondgebied verlaten en had de prefect van Calvados hem een huisarrest opgelegd".

Bladna.nl