Zoeken

Drugsbaron vlucht voor Franse justitie naar Marokko

30 september 2022 - 07:00 - Marokko

©

Een drugsbaron uit het Franse Menton moet binnenkort terecht staan in Nice. Hij is al bijna tien jaar op de vlucht voor de Franse justitie en houdt zich schuil in Marokko. Er is een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Hoewel hij nog steeds op de vlucht is in Marokko, stond Kader Zemouli maandag in Nice bij verstek terecht met 12 andere verdachten tussen 22 en 57 jaar, aldus Var-matin. Zemouli wordt beschouwd als een drugsbaron in Menton. Hij was bekend bij de Franse politie, die hem in de gaten hield. Hij werd in 2013 veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor drugshandel en vluchtte naar Marokko. De Franse justitie heeft een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Lees ook: Coronavirus Marokko: nieuwe update

Zijn medeplichtigen slaagden er niet in de Franse justitie te ontlopen. Op 23 januari 2020 werden ze gearresteerd tijdens een operatie van de politie op de A8. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van drugs tussen Spanje, Nederland en de Maritieme Alpen. Vier go-fasts (drugstransporten via de snelweg) werden onderschept met in totaal 374 kilo cannabishars. De waarde van de drug wordt geschat op 1,5 miljoen euro. 

Lees ook: Marokko: grote drugshandelaar in de val gelokt

Het vonnis van de strafrechtbank in Nice wordt op 3 oktober verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team