Zoeken

Arrestatie na vondst lichaam Mohamed (17) in Frankrijk

26 januari 2023 - 19:00 - Wereld

©

Een 28-jarige man met psychische problemen is in Frankrijk gearresteerd en in hechtenis genomen na de vondst van de stoffelijke resten van de 17-jarige Mohamed in de afvoer van een gebouw in Saint-Priest, nabij Lyon. De tiener was op 15 januari verdwenen, waarna zijn familie hem als vermist had opgegeven.

Op 13 januari verliet de tiener zijn huis om in Corbas te gaan werken. Hij gaf daarna geen teken van leven meer. Zijn bezorgde moeder meldde op 15 januari zijn "mysterieuze verdwijning" bij de autoriteiten. Een onderhoudsbedrijf dat door een bewoner was ingehuurd om een afvoer van een gebouw te ontstoppen, vond enkele dagen later "handen, een voet of stukjes vlees" in de afvoer. Er zou ook een elektrische zaag zijn aangetroffen, meldt de website Lyon Mag.

Lees ook: Lichaam dood gevonden Marwane naar Marokko gerepatrieerd

Speurders arresteerden de volgende dag een 28-jarige man die verdacht wordt van de moord op de minderjarige. De man zat 48 uur in voorlopige hechtenis voordat hij vrijdag voor de rechter verscheen. Het parket van Lyon maakte zaterdag bekend dat tegen de verdachte een aanklacht wegens moord is ingediend en een arrestatiebevel is uitgevaardigd. Hij "heeft geen strafblad en wordt al jaren behandeld voor psychiatrische stoornissen". Hij wordt verdacht van moord met voorbedachten rade.

Lees ook: Woede en angst in Sebta na moord op Mohamed (8)

Het onderzoek wordt onder toezicht van een onderzoeksrechter voortgezet om de exacte omstandigheden en motieven van deze daad vast te achterhalen, aldus het Openbaar Ministerie in een persverklaring.

Bladna.nl