Zoeken

Marokkaan doodgeschoten in Frankrijk

26 oktober 2022 - 22:00 - Wereld

©

Een jonge Marokkaan is zondag doodgeschoten in Castillon-la-Bataille bij Bordeaux, in het Franse Gironde. Er is een onderzoek geopend voor georganiseerde bendemoord.

Verschillende gewapende personen in een voertuig reden door de wijk Robert Guichard en schoten in de lucht, waarbij niemand gewond raakte. Vervolgens reden ze naar een huis aan de rand van de wijk , waar mannen aan het kaarten waren. De daders losten nog meer schoten, waarvan er één de nek van het slachtoffer raakte. De hulpdiensten, gewaarschuwd door getuigen, waren snel ter plaatse maar konden de jongeman niet meer reanimeren, meldt Sud Ouest.

Lees ook: In Amsterdam doodgeschoten Akram El Idrissi was doelwit niet

De aanvallers zijn gevlucht. Hun voertuig werd verlaten en in brand terug gevonden in Sainte-Foy-la-Grande. Ze worden actief gezocht door de politie. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar "georganiseerde bendemoord, criminele vereniging met de bedoeling een misdaad te plegen en geweld met wapens", aldus Rachel Bray, procureur-generaal in Bordeaux. Er zouden zes verdachten zijn. Het slachtoffer, van Marokkaanse afkomst, "was niet bekend bij justitie". Een autopsie zal begin deze week worden uitgevoerd. Het onderzoek is nog gaande, maar in dit stadium is het veel te vroeg om hypotheses te maken over het motief voor de moord", aldus de aanklager.

Vincent en zijn dochter, die in de wijk wonen, waren getuige van de schietpartij. "Ze kenden de mensen die ze zochten en noemden hen bij hun voornaam," zegt de jonge vrouw. "Dit is waanzinnig, zoiets hebben we hier nog nooit gezien. De omgeving is erg rustig. Er gebeurt hier nooit veel". Een buurman van het slachtoffer getuigde ook dat hij "een man op zijn knieën zag, bloedend uit zijn gezicht, en een ander die hem probeerde te verzorgen".

Lees ook: Marokkaan doodgeschoten in Canada

De jongeman was niet erg bekend in de buurt waar hij nog maar een zestal maanden woonde, aldus de buurman. "Elke nacht tussen 23.00 en 6.00 uur was er activiteit. Auto’s stopten en reden weg, vaak grote voertuigen," zegt hij. De dood van de jongeman veroorzaakte grote consternatie in de buurt. "We zijn verbijsterd door deze extreem gewelddadige gebeurtenissen en hopen dat de daders snel worden gevonden," aldus burgemeester Jacques Breillat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team