Zoeken

Imed (42) door politie doodgeschoten in België

26 maart 2023 - 13:30 - Wereld

©

De schoonzus van Imed, een 42-jarige vader die donderdag na een achtervolging werd neergeschoten door de politie in het Belgische Seneffe, getuigt over de moord.

"Het is ongelooflijk. Ik zag hem kort voordat dit gebeurde. Ik wist niet dat hij het was, omdat hij geen auto meer had en ik zijn kenteken of auto niet kon herkennen. Ik weet ook niet waar die auto vandaan kwam. Hij had me waarschijnlijk herkend omdat ik in mijn auto zat. Ik schrok door deze blauwe auto omdat hij werd achtervolgd door drie combi’s en een politieauto. Ik zag hem de straat inrijden waar de feiten plaatsvonden. Ik had gezien dat hij zijn richtingaanwijzer had aangezet! Ik hoorde daarna drie of vier schoten," vertelt Maureen, nog steeds in shock, aan Sud Info.

Lees ook: Zoon bekende crimineel door politie mishandeld in België

De hulpdiensten slaagden er niet in Imed te reanimeren. De veertiger overleed aan zijn verwondingen. Zijn passagier bleef ongedeerd. Na het drama kwamen politieagenten van verschillende politiezones ter plaatse, waarbij een indrukwekkend veiligheidsperimeter werd afgesloten. "Met de ambulances zag ik veertig politieagenten voorbij mijn huis scheuren," zegt een inwoner van Seneffe.

Enkele dagen voor het drama was Imed door de politie gearresteerd voor het niet naleven van de voorwaarden in een zaak waarvan Maureen de details niet kent. "Op die dag was hij in mijn garage. Ze namen hem mee en lieten hem twee uur later gaan", aldus de schoonzus.

Volgens haar probeerde Imed uit een slechte periode te komen. "Hij dronk veel, maar hij wilde eruit komen. We waren woensdag nog met hem naar het Tivoli ziekenhuis gegaan, zodat hij daar psychiatrisch behandeld kon worden, maar dat was niet mogelijk. We weten niet waarom, maar donderdag om 00.30 uur arriveerde de politie bij het huis van zijn ex-vriendin. Hij was er niet. Ze zei dat ze haar huis mochten doorzoeken. Ik hoorde dat de politie toen zei dat ze hoopten dat het goed zou gaan, omdat ze hem echt wilden pakken," vervolgt ze.

Lees ook: Frankrijk: door politieagent neergeschoten Marokkaan overleden

Maureen en de nabestaanden van Imed eisen gerechtigheid. "We gaan een advocaat nemen en voor hem strijden. Hij heeft fouten gemaakt, net als veel mensen, maar hij was een goed persoon, vriendelijk en behulpzaam. Hij was geen grote crimineel. Hij was ook vader van twee kinderen van 4 en 12 jaar oud," verzekert de schoonzus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team