Zoeken

Schorpioenensteken: al meerdere doden deze zomer in Marokko

8 juli 2023 - 12:00 - Marokko

©

De toename van dodelijke schorpioenensteken sinds het begin van de hittegolf zorgt voor onrust in verschillende regio’s in Marokko.

Meerdere kinderen zijn in de afgelopen weken omgekomen door beten van schorpioenen en slangen. Deze situatie zorgt voor angst onder de bevolking, met name vanwege het tekort aan tegengif in lokale zorgcentra en ziekenhuizen.

Lees ook: Marokko: jaarlijks veertigtal kinderen dood door schorpioensteken

Enkele dagen geleden overleed een 6-jarig meisje uit Azilal. Zij werd door een schorpioen gebeten en was naar het regionaal ziekenhuis van Beni Mellal gebracht, waar geen tegengif beschikbaar was volgens Assabah. In Fkih Ben Salah verloor een ander meisje het leven toen ze in de buurt van haar huis speelde. In Tata overleed een baby na door een schorpioen te zijn gebeten.

Lees ook: Marokko maakt robot om schorpioenengif op te vangen

De lokale bevolking begrijpt niet waarom ziekenhuizen in gebieden waar deze giftige insecten en reptielen sterk aanwezig zijn, niet over genoeg voorraden tegengif beschikken. Sommigen hekelen een ongelijke behandeling, met als voorbeeld een buitenlandse toeriste die gestoken werd door een schorpioen nabij Marrakech en die zeer snel de nodige zorg ontving in een universitair ziekenhuis in de stad.

Bladna.nl