Zoeken

Celstraf voor Marokkaanse drugsdealer van hoofdverdachte "kappersmoord" in België

15 juni 2021 - 17:40 - Wereld

©

De rechtbank van Brugge heeft een 32-jarige Oostendenaar voor drugshandel veroordeeld. Hij kreeg twee jaar gevangenisstraf. Hij verkocht ook drugs aan moordverdachte Abdellatif B.

Abdellatif B., een 47-jarige Marokkaanse kapper uit De Panne, stak in de nacht van 2 op 3 september vorig jaar, de 31-jarige Alban Demora dood in zijn kapperszaak. Uit het onderzoek bleek dat het kapsalon ook werd gebruikt al dekmantel voor drugshandel. Abdellatif B. gaf toe dat hij regelmatig cocaïne aankocht in Oostende. Eén van zijn leveranciers was de 32-jarige Marokkaan F.G die volgens de procureur in het drugsmilieu gekend stond als de "rosse Marokkaan", schrijft Het Nieuwsblad.

Rechercheurs vonden op 11 december 105 gram cocaïne, 60 gram hasj, 5 gram marihuana en ruim 11.000 euro cash in het appartement van F.G. Daarnaast werden ook zeven mobiele telefoons in beslag genomen. F.G. verklaarde dat hij door de coronacrisis zijn baan in Brussel was verloren en dat hij hoopte aan de kust werk te vinden. Omdat dit niet lukte begon hij drugs te dealen in de buurt van de wijk Spuikom.

Zijn advocaat pleitte voor een straf met uitstel voor zijn cliënt. "Hij verkocht vooral om zijn eigen gebruik te financieren", zei meester Mathieu Langerock. "Een deel van de opbrengst stuurde hij op naar zijn zieke moeder in Marokko."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team