Zoeken

Qatarezen willen Maroc Telecom kopen

27 juni 2012 - 17:00 - Economie

©

Investeerders uit de Golf-regio en voornamelijk uit Qatar, oefenen druk uit op de Franse groep Vivendi om deze ertoe te brengen zijn aandelen te verkopen in Maroc Telecom.

De Arabische investeerders hebben tijdens een directiemeeting van Vivendi in Parijs, de toekomstige strategie van de groep besproken en hen proberen te overtuigen hun 53%-belang in Maroc Telecom, te verkopen.

Een dergelijke transactie zou kunnen leiden tot politieke spanningen tussen Marokko en Frankrijk, vanwege het belang van de telecommunicatiesector, maar ook door de deglobaliserings-maatregelen waarvoor een aantal Franse ministers sinds kort pleiten. Volgens Credit Suisse, zou de verkoop van Maroc Telecom de koers van het aandeel van Vivendi doen stijgen.

Qatar Investment Authority, eigenaar van een 1,55%-belang in Vivendi sinds 2011, heeft haar belang in de Franse holding tot 2% gebracht in februari.

Maroc Telecom, dat een omzet haalde van 30,8 miljard dirham in 2011, waarvan 50% naar Vivendi gaat, is veruit de meest rendabele dochteronderneming van de Franse groep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team