Zoeken

Folterkamers van Mocro Maffia ontdekt in Marbella

24 januari 2023 - 20:00 - Wereld

©

In luxe villa’s aan de Costa del Sol heeft de politie martelkamers ontdekt van de Mocro Mafia, de Marokkaanse maffia die in Nederland en België opereert en gespecialiseerd is in de handel in hasj.

In één van haar luxueuze villa’s aan de Costa del Sol heeft de Mocro Maffia martelkamers ingericht, vernam Vozpópuli van politiebronnen. Niet alle leden van de organisatie zijn op de hoogte van deze geluidsdichte kamers, die zijn uitgerust met allerlei martelwerktuigen. Volgens dezelfde bron heeft de nationale politie een van deze kamers ontdekt tijdens een drugsbestrijdingsactie.

Lees ook: Politie bestrijdt verhuis Mocro Maffia naar Catalonië (video)

De Mocro Maffia wordt er onder meer van verdacht in 2021 journalist Peter R. de Vries te hebben vermoord in het centrum van Amsterdam. De journalist deed onderzoek naar de criminele organisatie, die samengewerkt met Colombiaanse kartels, om drugs Europa in te voeren via de havens van Antwerpen, Rotterdam, Hamburg en Algeciras.

Met de hulp van de Franse Gendarmerie zijn de Belgische en Nederlandse politiediensten erin geslaagd hun communicatiesysteem "Sky ECC" te ontcijferen. Dit leidde tot de inbeslagneming van meer drugs, het voorkomen van moorden en de ontdekking van verscheidene martelkamers in omgebouwde scheepscontainers. Nu werden ook martelkamers ontdekt in villa’s aan de Costa del Sol.

Lees ook: Harde klap voor Mocro maffia in Spanje

De belangrijkste toegangspoort voor Marokkaanse hasj tot het Europese continent en het Schengengebied is Spanje. De Mocro Maffia wil van de Costa del Sol een overslagplaats voor drugs maken. Volgens de politie wil de organisatie de krachten bundelen met Spaanse hasjbendes om de Straat van Gibraltar te controleren.

Bladna.nl