Zoeken

Mocro Maffia-lid opgepakt in Sebta na ontvoering

22 maart 2024 - 10:00 - Wereld

©

Agenten van de Udyco (een speciale eenheid tegen drugs en georganiseerde misdaad) in Ceuta hebben donderdag een man gearresteerd die banden zou hebben met de Mocro Maffia. Hij wordt verdacht van verschillende misdaden, waaronder een ontvoering in Catalonië.

De arrestatie vond plaats in de wijk Príncipe. De man zou betrokken zijn geweest bij een ontvoering en gijzeling in Catalonië, in verband met internationale drugshandel, aldus de Nationale Politie van Ceuta in een persbericht.

Lees ook: Mocro Maffia-verdachte in Colombia gearresteerd

De verdachte zou gelinkt zijn aan de Mocro Maffia, Marokkaanse criminele organisatie die actief is in België en Nederland. De groep is gespecialiseerd in georganiseerde misdaad, internationale drugs- en wapenhandel en witwassen, meldt Europa Press.

Lees ook: Mocro Maffia: Karim Bouyakhrichan vrijgelaten in Spanje

Zijn arrestatie is het resultaat van een maandenlang onderzoek door de Udyco, onder toezicht van de onderzoeksrechter in El Prat de Llobregat (Barcelona). Het onderzoek richtte zich op "ernstige misdaden gepleegd door leden van criminele organisaties die zowel in de stad als in de rest van Spanje actief zijn."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team