Zoeken

Ruim 20.000 mannen slachtoffer huiselijk geweld in Marokko

5 mei 2017 - 11:20 - Marokko

©

Het blijft een taboe onderwerp waarover veel mannen weigeren te praten. Maar huiselijk geweld tegen mannen bestaat ook in Marokko en treft duizenden mensen per jaar.

Volgens Abdelfattah Bahjaji, voorzitter van het Marokkaans netwerk voor de Verdediging van de Mensenrechten, ontving zijn organisatie sinds 2008 ruim 20.000 meldingen van mannen die door hun partner werden mishandeld. Hij vertelde aan ALM dat deze cijfers de realiteit echter niet weerspiegelen.

« Veel misbruikte mannen durven niet te getuigen. Ze zijn bang voor hun imago en weigeren het geweld waarvan ze het slachtoffer zijn aan te geven », aldus Bahjajji. De activist betreurt het tevens dat zijn vereniging niet eens over een ruimte beschikt om deze slachtoffers te ontvangen.

Abdelfattah Bahjaji stelt dat tussen 20 en 25% van de gevallen die bij de vereniging worden gemeld fysiek zijn. Hij geeft het voorbeeld van een man die door zijn vrouw en zijn schoonmoeder met een stok werd mishandeld en zijn huis uit was gezet.

Ook seksueel geweld komt in sommige gevallen voor. Zo vertelde Bahjaji aan de krant over een vrouw die een werknemer had ontslagen omdat hij niet met haar wilde slapen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team