Zoeken

Vrouwen in Marokko slachtoffer geweld in openbare ruimte

29 augustus 2017 - 22:40 - Marokko

©

De Hoge Planning Commissie HCP heeft de resultaten van een nationaal onderzoek naar geweld tegen vrouwen in Marokko bekendgemaakt.

Het onderzoek werd in 2009 uitgevoerd en heeft betrekking tot geweld tegen vrouwen in stedelijk gebied. De HCP legt uit dat “vrouwen niet altijd veilig zijn in de openbare ruimte, vooral in steden, waar ze niet net zoals mannen van deze plaatsen kunnen genieten vanwege de verschillende vormen van geweld waarvan ze het slachtoffer zijn”.

Uit het document blijkt dat 40% vrouwen in stedelijk gebied minstens één keer het slachtoffer zijn geweest van geweld in de openbare ruimte in de twaalf maanden voor het onderzoek. 32% waren het slachtoffer van psychologisch geweld en 14,2% van fysiek geweld.

"Hoewel verschillende vormen van geweld tegen vrouwen een oude realiteit zijn, roept de aanwezigheid van vrouwen in de openbare ruimte vragen op over geweld tegen hen, en met name seksuele intimidatie", schrijft de HCP die stelt dat 3,9% vrouwen seksueel misbruikt werden in de openbare ruimte.

Bij getrouwde vrouwen stelt 33,4% het slachtoffer te zijn geweest van geweld op straat. Dit cijfer stijgt naar 66,3% bij alleenstaande vrouwen en naar 46,3% bij gescheiden vrouwen. Bij weduwe daalt dit aantal naar 27%, waarschijnlijk vanwege hun leeftijd, aldus de HCP.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team