Zoeken

Marokko vastberaden om uitlevering Said Chaou te verkrijgen

23 februari 2018 - 18:00 - Marokko

©

Marokko heeft kennis genomen van de beslissing van de Nederlandse justitie om de uitlevering van Said Chaou te weigeren. Het koninkrijk "zal zijn inspanningen voortzetten" tot de afronding van de procedure, verklaarde minister Mohamed Aujjar van Justitie over de zaak.

"De Marokkaanse autoriteiten hebben kennis genomen van het voornemen van de Nederlandse autoriteiten om een ​​beroep in te stellen tegen het vonnis van een Nederlandse rechtbank met betrekking tot de uitlevering van Chaou, tegen wie een internationaal arrestatiebevel voor drugshandel werd uitgevaardigd.", aldus Aujjar aan persagentschap MAP.

In overeenstemming met een in juni 2017 ondertekende overeenkomst blijven de gerechtelijke autoriteiten van de twee landen in contact om het uitleveringsverzoek van het voormalig Marokkaanse kamerlid te laten goedkeuren.

Gisteren oordeelde de rechter in Breda dat de uitlevering van Said Chaou moest worden geweigerd omdat hij in Marokko waarschijnlijk geen recht zal hebben op een eerlijk proces. De beloftes die de Marokkaanse autoriteiten na Chaou’s arrestatie vorig jaar deden zijn volgens de rechter onvoldoende.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team