Zoeken

België: onderzoek naar dood Colruyt-medewerker Mohamed Nahi

23 december 2020 - 12:20 - Wereld

©

Er is vooruitgang geboekt in het onderzoek naar de dood van de 32-jarige Mohamed Nahi. De Belgische Marokkaan overleed aan het coronavirus en was een werknemer bij winkel Colruyt.
De manager van Mohamed wilde niet dat hij handschoenen en een mondmasker zou dragen tijdens zijn werk. Deze voorzorgsmaatregelen waren al vrij vroeg bekend toen de coronavirus-pandemie uitbrak. Nahi overleed op 2 april aan de gevolgen van het virus. Inmiddels zijn meerdere mensen verhoord in deze zaak.

De manager wilde niet dat Nahi een mondkapje zou dragen. Dit zou de klanten kunnen afschrikken. De familie van de man heeft nu een klacht ingediend tegen de groothandel.

Le Derniere Heure meldt dat het Brusselse parket het onderzoek serieus neemt. Inmiddels zijn vijftien mensen verhoord. Volgens de getuigenissen was het verboden om handschoenen en een mondkapje op het werk te dragen. De regel gold voor alle winkels van Colruyt. Na de dood van Nahi heeft het management het verbod teruggedraaid.

Nahi was vader van twee kinderen. De familieleden van de man zijn in shock. "We willen dat ze hun verantwoordelijkheid erkennen. Mijn schoonbroer is overleden. Hij was al die tijd heel voorzichtig. Het is onvoorstelbaar dat hij zichzelf niet mocht beschermen gezien de wereldwijde crisis. Ook andere werknemers klagen over de niet genomen voorzorgsmaatregelen. Dit is niet normaal," zegt familielid Hatil Doghmi tegen de krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team