Zoeken

Marokkaanse Nederlander opgepakt voor zware mishandeling op Spaanse Costa del Sol

13 november 2020 - 12:20 - Wereld

©

Een 18-jarige Marokkaanse Nederlander is door de politie in het Spaanse Malaga gearresteerd voor de ernstige mishandeling van een 50-jarige man voor een restaurant in Mijas.

Het slachtoffer vertelde aan het blad Sur dat hij afgelopen zondag met andere klanten in de rij stond om gegrilde kip te kopen. De klanten babbelden samen over hoe lastig het was om altijd een mondmasker te dragen toen de Marokkaanse Nederlander zonder mondkapje voorbijliep.

Angel, het slachtoffer, vroeg hem om zijn mondmasker op te zetten. De jongeman vroeg hem of hij een politieagent was. Angel antwoordde dat elke burger een "overtreding mag signaleren".

De jonge toerist begon eerst te roepen en sloeg hem vervolgens herhaaldelijk in het gezicht. De vijftiger liep meerdere snijwonden op toen de jongeman ook zijn bril kapotsloeg. Angel viel op de grond. Klanten grepen toen in om hem te helpen. Zijn belager maakte van de gelegenheid gebruik om weg te vluchten.

De Guardia Civil werd gewaarschuwd, wat iets later leidde tot de arrestatie van de jonge verdachte bij een sportzaal. Hij werd aangeklaagd voor opzettelijk geweld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team