Zoeken

Macky Sall start nieuw leven in Marrakech

4 april 2024 - 12:00 - Marokko

©

Na de officiële machtsoverdracht aan zijn opvolger Bassirou Diomaye Faye heeft Macky Sall, de voormalige president van Senegal, samen met zijn familie het land verlaten om een nieuw leven te beginnen in Marrakech.

Macky Sall heeft gekozen voor Marrakech als zijn nieuwe thuisbasis, een stad die hij en zijn familie de afgelopen jaren regelmatig bezochten wanneer zijn drukke agenda het toeliet. Volgens Barlamane koestert Sall een bijzondere voorliefde voor de rode stad. Hij bezit er een villa en onderhoudt goede relaties met de Marokkaanse autoriteiten.

Lees ook: President Macky Sall droomt van pensioen in Marokko

In Marrakech zal de voormalige Senegalese leider zich toeleggen op nieuwe activiteiten, waaronder zijn rol als speciaal gezant voor het Pact van Parijs voor de mensen en de planeet (4P). Daarnaast zet hij zich in voor de onlangs opgerichte Macky Sall Foundation voor vrede, dialoog en ontwikkeling, gevestigd in Dakar.

Lees ook: Ruzie lijfwachten Mohammed VI en Macky Sall: Marokkaanse officier cel in

De machtsoverdracht aan Bassirou Diomaye Faye vond plaats op dinsdag, waarmee een einde kwam aan Sall’s 12-jarige presidentschap. De nieuwe president heeft een systemische verandering en meer soevereiniteit voor Senegal beloofd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team