Zoeken

Nador: 80-jarige drugsbaron geeft zichzelf aan bij de politie

14 februari 2024 - 23:00 - Marokko

©

Een 80-jarige drugsbaas uit de regio Nador, die al geruime tijd op de nationale opsporingslijst stond, heeft zich afgelopen donderdag bij de Koninklijke Gendarmerie in Rabat gemeld. De man zou de eigenaar zijn van een lading cocaïne die begin januari 2023 bij de grenspost Guerguerat in beslag werd genomen.

De bejaarde drugsbaron wordt beschuldigd van internationale drugssmokkel en is na zijn arrestatie overgebracht naar Dakhla, waar hij in voorlopige hechtenis is genomen. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat hij betrokken is bij de smokkel van cocaïne naar Marokko via de grenspost Guerguerat. Daar werd begin januari 2023, tijdens een gezamenlijke operatie van de politie en de douane, 363 kilo cocaïne in beslag genomen.

Lees ook: Extreem-geweld in Marseille: "de echte drugsbaronnen zitten ver weg, in Marokko"

De twee inzittenden van het voertuig dat de drugs vervoerde, werden gearresteerd. Een van hen verklaarde dat de lading toebehoorde aan zijn broer, die in een boerderij bij Sidi Kacem woont. De Koninklijke Gendarmerie doorzocht vervolgens de regio Kenitra en voerde invallen uit in een café, opslagplaatsen en boerderijen die toebehoorden aan de verdachte.

Lees ook: Machtige drugsbaron gearresteerd in Marokko

Het parket heeft een diepgaand onderzoek gelast om alle betrokkenen bij deze internationale drugssmokkel te identificeren en aan te houden. De arrestatie van de drugsbaas heeft geleid tot onrust bij verschillende projectontwikkelaars, politici en bestuurders in de Gharb-regio. Ze vrezen de komst van een nieuwe "Escobar van de Sahara".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team