Zoeken

16-jarige wil Zandmarathon lopen

7 maart 2022 - 12:20 - Sport

©

Raff Jackson, een 16-jarige Britse tiener, stelt zichzelf voor een waanzinnige opgave. Hij wil de 36e editie van de Zandmarathon lopen, die van 25 maart tot 4 april 2022 in de Marokkaanse Sahara wordt gehouden. Hij wil de jongste Brit worden die deze prestatie levert. Hiermee wil hij 20.000 pond inzamelen ter ondersteuning van het multiple sclerose-programma (SEP)

Zo wil Raff in de voetsporen treden van zijn vader Ted Jackson, een veteraan van de Zandmarathon die meer dan 150.000 pond heeft ingezameld voor het multiple sclerose-programma. De tiener heeft de ambitie om de volledige afstand van 250 km te lopen om hetzelfde project te steunen. Zijn moeder Sophie kreeg in 2009 de diagnose van multiple sclerose en neemt nu zelf deel aan het multiple sclerose-programma, aldus The Good Men Project.

Lees ook: Prins Harry neemt deel aan ’Marathon des Sables’ in Marokko

"Het is een verschrikkelijke ziekte die belangrijke hersenfuncties aantast. Mijn moeder neemt nu deel aan het multiple sclerose-programma, dat haar de laatste jaren veel heeft geholpen. Het heeft ons als gezin veel geleerd. Daarom wil ik zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te kunnen bedanken voor wat ze voor mij en mijn gezin betekend hebben", zei Raff. Hij wil proberen om de ziekte te voorkomen aangezien zijn grootmoeder er ook aan lijdt. "Ik heb een verhoogd risico om deze ziekte te krijgen. Ik wil gewoon zoveel mogelijk geld inzamelen om het leven van jonge mensen te verbeteren", zegt hij.

Lees ook: Marokko: hond is nieuwe ster Zandmarathon

Ted zal zijn zoon bij de Zandmarathon begeleiden. Het is een uitdaging die indruk maakt op Grazina Berry, uitvoerend directeur van het multiple sclerose-programma. Een van de pijlers is de preventie van multiple sclerose bij familieleden door een gezonde levensstijl met veel sport en lichaamsbeweging. "Het is inspirerend jongeren te zien die deze boodschap ter harte nemen en tegelijk een voorbeeld van toewijding en dankbaarheid voor anderen zijn", zegt Berry.

Bladna.nl