Zoeken

Amira kickbokste met koningin Maxima en wil ook graag Koning Mohammed VI ontmoeten

17 mei 2023 - 13:00 - Sport

©

De 14-jarige Amira Tahri werd in 2009 in Rotterdam geboren uit Marokkaanse ouders afkomstig uit de stad Oujda. Ze begon op 7-jarige leeftijd met kickboksen en koos ervoor om haar thuisland Marokko te vertegenwoordigen. Ze heeft meer dan 200.000 volgers op Instagram en een indrukwekkende prijzenkast. Op Koningsdag mocht ze kickboksen met koningin Maxima. In de rubriek "Hoe is het nu met?" spreekt het AD met het jonge talent.

De kickbokswedstrijd met koningin Maxima op 27 april 2023 is één van de vele hoogtepunten in het jonge leven van Amira. "Dat was echt leuk, het is toch de koningin. Die kan je niet zomaar ontmoeten." De koningin maakte een diepe indruk op haar. "Aan haar manier van stoten zag ik dat ze het vaker had gedaan", vertelt de jonge kampioene.

Lees ook: Rotterdamse Amira Tahri wereldkampioene kickboksen

In 2022 wijdde regisseur Elza Jo Tratlehner een documentaire aan de jonge Marokkaanse ster, die veel bekende volgers heeft zoals Rico Verhoeven en Michael Jordan en al zes wereldkampioenschappen kickboksen won. Ondanks al haar successen blijft Amira heel rustig en bescheiden. Haar vader, Younes Tahri, vertelt dat ze al van jongs af aan enorme drive heeft. "Toen ze zeven jaar was, begon ze met kickboksen. Ze was de jongste van iedereen, maar hield de buikspieroefeningen het langste vol", vertelt hij trots. Ook op het Atheneum op de Thorbecke Talentschool in Rotterdam, een speciale opleiding voor topsportkinderen, is Amira zeer gedreven. De vrijstellingen voor wedstrijden zijn geen excuus om zich te laten gaan. "Ze is echt een harde werker, zit echt in de boeken. Amira wil overal de beste zijn, ook op school. Als een ander kind een hoger cijfer dan haar haalt, baalt ze ervan."

Lees ook: Amira Tahri (12) voor vijfde keer wereldkampioen kickboksen

Daarnaast wil Amira graag anderen inspireren. ”Ik ben deze sport gaan doen omdat ik de video’s van mijn vader bekeek, hij was zelf ook kickbokser. Door mijn trainvideo’s op social media te laten zien, hoop ik de kinderen van nu te motiveren”, schrijft ze bijvoorbeeld op Instagram. "Het zou een hele mooie beloning zijn voor mijn prestaties en de manier waarop ik anderen inspireer om te gaan sporten." Ook Koning Mohammed VI ontmoeten staat hoog op haar wensenlijst. "Ik ben er niet geboren, maar mijn familie komt er wel vandaan. Het is toch je land, net zoals Nederland dat is."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team