Zoeken

Luis Velilles Maghouza kiest voor Marokko in plaats van Spanje

9 maart 2024 - 09:00 - Sport

©

Luis Velilles Maghouza, aanvoerder van Real Betis B U16, heeft ervoor gekozen om voor Marokko te spelen. Op sociale media kondigde hij zijn eerste oproep door de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) aan.

De 15-jarige Velilles Maghouza, die in 2009 werd geboren uit een Spaanse vader en een Marokkaanse moeder uit Tetouan, volgt hiermee het voorbeeld van zijn broer Aaron Velilles Maghouza. Hij zal zich bij de Marokkaanse U17 voegen. Op Instagram deelde hij ook zijn eerste selectie voor het Marokkaans jeugdelftal.

Lees ook: Rafik Guitane kiest voor Algerije en negeert Marokko

Velilles Maghouza had al een eerdere uitnodiging van de Spaanse U15 ontvangen. Hij speelde zelfs met La Rojita in het internationale toernooi Albir Garden van 6 tot 10 december in Spanje. Ondanks deze ervaring heeft hij nu gekozen om zijn toekomst op het voetbalveld met Marokko te verbinden.

Lees ook: Zware Klap voor Spanje: Ilias Akhomach kiest voor Marokko

De keuze van Velilles Maghouza is een meevaller voor de Marokkaanse voetbalbond, die steeds meer jonge talenten met een dubbele nationaliteit aantrekt. De talentvolle verdediger hoopt met de Atlas Welpen successen te behalen en zich in de toekomst te ontpoppen tot een vaste waarde in de nationale ploeg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team