Zoeken

Liz Mills eerste vrouwelijke coach van een Marokkaans basketbalteam

23 februari 2022 - 18:20 - Sport

©

Een primeur in Marokko en in de Arabische wereld. De basketbalclub AS Salé heeft voor zijn mannenteam een vrouwelijke coach aangesteld, in de persoon van de Australische Liz Mills.

Liz Mills is de eerste vrouw die coach wordt in de African Basketball League en de enige vrouw ter wereld die momenteel de leiding heeft over een senior nationaal team voor heren. Ze komt uit Sydney en coacht al meer dan een decennium. Haar contract gaat volgende maand in, wanneer de NBA- en FIBA gereglementeerde wedstrijden aan hun tweede seizoen beginnen, zo meldt de Associated Press.

Lees ook: Basketbal: Marokko en Israël gaan samenwerken

Salé kijkt nu al uit naar deze samenwerking, die de club extra in de kijker zou kunnen zetten. "Met veel genoegen bevestigen wij de aanwerving van coach Liz Mills als hoofd van de technische staf van AS Salé voor de rest van het seizoen, met de mogelijkheid tot verlenging in geval van wederzijdse overeenstemming," aldus de club. Dit is een primeur in Marokko en in de Arabische wereld.

Lees ook: Moslima’s vormen eerste basketbalteam met hoofddoek in Groot-Brittannië

AS Salé zal niet het eerste mannenteam zijn dat Liz Mills zal leiden. Zij coachte het Keniaanse team op het continentale kampioenschap afgelopen zomer. "Ik ben verheugd om aan te kondigen dat ik de positie van hoofdcoach ga vervullen voor het komende seizoen en het nationale kampioenschap," tweette Mills.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team