Zoeken

Abde Ez gedumpt door FC Barcelona

7 maart 2022 - 20:20 - Sport

©

Abde Ez, het Marokkaanse talent van FC Barcelona, geraakt steeds meer op de achtergrond. Zijn coach Xavi Hernandez, die hem ooit ontdekte, heeft hem niet meer opgeroepen sinds de komst van nieuwe spelers in de winter.

Bij zijn aantreden als Barça coach, haalde Xavi Hernandez Abde Ez binnen, die voor Barça B had gespeeld. De jonge Marokkaan won binnen enkele weken het vertrouwen van de coach, die hem bij verschillende belangrijke wedstrijden in de basiself plaatste. Zijn prestaties wekten de belangstelling van het Spaanse nationale elftal, dat hem aanwierf nadat hij het Spaanse staatsburgerschap had aangenomen. Abde Ez weigerde een uitnodiging van Marokko, omdat Halilhodzic hem niet had opgeroepen voor de Afrika Cup in Kameroen.

Lees ook: Officieel: Abdessamad Ezzalzouli kiest voor Spanje

Tegenwoordig is Abde Ez echter nog maar een schim van zichzelf. Na de komst van Adama, Ferran, Auba en Ousmané Dembélé, eiste Xavi steeds minder van hem, dus werd hij gedegradeerd naar het B-team.

Lees ook: Abde Ezzalzouli krijgt Spaanse nationaliteit

De Marokkaan van FC Barcelona heeft een vreemd seizoen achter de rug. Zijn entourage gelooft echter dat als hij niet opgeeft en zijn niveau weet te handhaven, hij volgend jaar kan worden uitgeleend aan een ploeg uit La Liga. Anders zal zijn naam, net als die van vele andere spelers, in de vergetelheid geraken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team