Zoeken

Moslima’s vormen eerste basketbalteam met hoofddoek in Groot-Brittannië

5 oktober 2017 - 18:00 - Sport

©

Op 1 oktober werd het eerste basketbalteam van gehoofddoekte moslima’s in Groot-Brittannië opgericht. De jonge vrouwen uit Leicester toonden zondag met trots hun Falcons-shirts.

In mei dit jaar besloot de International Basketball Federation (FIBA) de hoofddoek toe te staan op basketbalvelden. Dat gebeurde na tientallen petities op internet. De organisatie besloot na maanden onder druk te zijn gezet, de hijab toe te laten.

Samen met hun coach Asma Elbadawi, bekend figuur op sociale media, begonnen de jonge vrouwen onmiddellijk na het besluit van de FIBA te trainen en naar nieuwe rekruten te zoeken om zo snel mogelijk een echt team op te richten. Hun droom kwam afgelopen weekend uit.

De jonge moslima’s weten nu dat alle ogen op hen gericht zijn maar twijfelen niet aan hun talent en hun toekomst als professionele basketbalsters.

“Het is belangrijk dat mensen ons zien, zowel moslims als niet moslims, omdat z e zullen beseffen dat moslima’s, ook die die een hijab dragen, basketbal kunnen spelen en daar het talent voor hebben”, verklaarde de enthousiaste Raabya Pasha.

“Ik denk dat we een groot verschil zullen maken. We zullen een model worden voor de jongere generaties en zullen de weg openen voor jonge meisjes die nooit basketbal zouden hebben durven spelen.”, vervolgde Yaquin Drair, ander lid van het basketbalteam.

Coach Asmaa Elbadawi denkt dat het tijd zal nemen maar dat in de toekomst steeds meer gehoofddoekte jonge vrouwen basketbal op hoog niveau zullen spelen, met name in de Verenigde Staten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team