Zoeken

Marokkaans kind redt in extremis moeder in Spanje

3 oktober 2023 - 10:00 - Marokko

©

De Spaanse Guardia Civil heeft in Torrijos een Marokkaanse man gearresteerd die ervan wordt beschuldigd zijn ex-vrouw te hebben proberen te vermoorden in het bijzijn van hun 9-jarige zoon.

"Help, hij wil mijn moeder vermoorden!" De noodkreet van de jongen, vanaf het balkon op de tweede verdieping van een gebouw in de Trece Rosasstraat waar hij met zijn moeder woont, werd gehoord in de nabijgelegen kazerne van de Guardia Civil in Torrijos.

Lees ook: Lichaam Marokkaanse vrouw in put gevonden in Spanje

Een tiental gendarmes snelden naar het gebouw en overmeesterden de ex-man van het slachtoffer, die probeerde te ontsnappen in een auto na het plegen van zijn misdaad, meldt ABC.

Tijdens zijn arrestatie bedreigde de zichtbaar dronken 43-jarige man de agenten met de hamer waarmee hij had geprobeerd de deur van de flat van het slachtoffer open te breken. De verdachte wordt beschuldigd van gendergerelateerd geweld en het meermaals schenden van het straatverbod.

Lees ook: Marokkaan steekt woning ex-vrouw en kinderen in brand in Spanje

Het slachtoffer, ook van Marokkaanse afkomst, vertrouwde toe dat ze bang was "voor wat er met haar en haar kind zou kunnen gebeuren. Hij is doodsbang". Ze bedankte de Guardia civil voor hun hulp. De verdachte is in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team