Zoeken

Geweldsman Ridouan Taghi gearresteerd

14 februari 2024 - 17:00 - Wereld

©

Jaouad ’Joey’ W. (44), die eerder veroordeeld werd voor het beramen van liquidaties in Nederland en als een belangrijke handlanger van Ridouan Taghi wordt beschouwd, is dinsdag in de gevangenis aangehouden voor zijn vermeende betrokkenheid bij vijf andere moorden in de onderwereld.

Meerdere bronnen bevestigen W.’s arrestatie in de Rotterdamse gevangenis De Schie, na een bericht in De Telegraaf. Eerder werd al bekend dat recherche en justitie alles op alles zetten om te voorkomen dat beruchte handlangers van Ridouan Taghi op vrije voeten komen. Hiervoor is het omvangrijke moordonderzoek ’Lucifer’ opgezet.

Lees ook: Ridouan Taghi opnieuw beschuldigd van moord op journalist

W., ook wel ’Boek’ genoemd, wordt in dat nieuwe onderzoek onder meer verdacht van betrokkenheid bij de liquidaties van Pieter Vos en Jaap Zillig in december 2011 in Houten, Rinus Moerer in april 2014 in Steenbergen, Mohammed Alarasi in januari 2014 in Amersfoort en Samir Jabli in december 2014 in Amersfoort.

De vermeende ’geweldsman’ van Taghi wordt ook al lang in verband gebracht met de moord op Gilbert Roemer in Nieuwegein in 2012, maar is hiervoor nog niet aangeklaagd. In 2019 kreeg W. 13 jaar cel voor het voorbereiden van liquidaties en de vondst van een enorm wapenarsenaal in Nieuwegein.

Lees ook: Zoon Ridouan Taghi in Dubai gearresteerd, Nederland eist hem op

De politie vermoedt dat een mislukt cocaïnetransport van 300 kilo de aanleiding was voor de liquidatie van Moerer in 2014. De man was eigenaar van een fruitbedrijf in Fijnaart dat ananas importeerde uit Costa Rica. De moord op Zillig en Vos staat al ruim 12 jaar als onopgelost in de boeken. Beiden waren actief in de drugswereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team