Zoeken

Saïd Razzouki op Marengo-proces: "Ik heb geen belang om iets te zeggen"

3 maart 2022 - 12:20 - Wereld

©

Dinsdag verscheen Saïd Razzouki voor het eerst in de rechtszaal in Amsterdam. Samen met met Ridouan Taghi wordt Razzouki als hoofdverdachte beschouwd in het moordproces Marengo. Razzouki hield tijdens de hele zitting de lippen stijf. "Ik heb geen belang om iets te zeggen", zei hij.

Dinsdag werd het mega-moordproces Marengo tegen zeventien verdachten hervat in de gerechtsbunker in Amsterdam Osdorp. De zitting had onder meer als doel duidelijkheid te scheppen rond de continuering van de strafzaak van de 49-jarige Razzouki. Zijn uitlevering vanuit Colombia nam veel tijd in beslag en de inhoudelijke behandeling van het proces was inmiddels al van start gegaan.

Lees ook: Saïd Razzouki wil strafzaak afsplitsen van Marengo-proces

Zijn advocaten Mark Dunsbergen en Robert van ’t Land gaven eerder aan maanden nodig te hebben om zich in te lezen in het enorme strafdossier. "Het is een enorme klus. We zijn er hard mee bezig. We kunnen op dit moment dus nog niet aangeven welk nader onderzoek er nodig is. Wel kunnen we al aangegeven dat we de kroongetuige graag willen horen", zegt Dunsbergen geciteerd door het AD.

Daarnaast is er een bijkomend probleem dat voor vertraging zorgt. "De leesbril van cliënt is tijdens de overdracht vanuit Colombia gesneuveld. Het klinkt misschien triviaal, maar het betekent dat hij zijn eigen dossier niet kan lezen", aldus Dunsbergen. "Even een bril regelen is erg moeilijk, zo blijkt." De advocaat zegt dat ze daardoor nu al drie weken vastzitten, pas recent kwam er een opticien naar de EBI om het zicht van Razzouki op te meten.

Lees ook: Saïd Razzouki uitgeleverd aan Nederland

Saïd Razzouki leunde tijdens de hele zitting achterover in zijn stoel met de armen over elkaar en zijn mondkapje bleef ostentatief op. "Alles wordt opgenomen. Ik heb geen belang om iets te zeggen." Hij zei ook niets tijdens verhoren met de recherche, zijn raadsmannen adviseerden hem namelijk om zich op zijn zwijgrecht te beroepen. De advocaten vinden het te vroeg om te zeggen of hij in de nabije toekomst meer kan zeggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team