Zoeken

Leila Benali reageert op geruchten over relatie met Australische miljardair

29 mei 2024 - 14:00 - Marokko

©

Leila Benali, de Marokkaanse minister van Energie Transitie en Duurzame Ontwikkeling, ontkent in een officieel persbericht dat zij de vrouw is op een foto met de Australische miljardair Andrew Forrest. De foto, die door Britse en Australische media werd gepubliceerd, toont een vrouw die Forrest kust. Velen herkenden Leila Benali als de vrouw op de foto.

De bewindsvrouw noemt de berichten "leugenachtig en volledig ongegrond". Ze benadrukt haar positie als "verantwoordelijke minister binnen de regering van het Koninkrijk Marokko" en haar plicht om "de hoogste belangen van het land te verdedigen". Als "Marokkaanse vrouw en moeder" herhaalt ze haar "totale toewijding aan het naleven van goede zeden en gedragsregels".

Lees ook: Marokkaanse minister Leila Benali in koppel met Australische miljardair? (foto)

De minister wijst op "belangenbehartigingsgroepen" die wraak willen nemen na "het mislukken van het behalen van welbepaalde winsten en doelstellingen".

Wat betreft de geruchten over belangenverstrengeling, is Benali duidelijk: "Alle overheidsopdrachten en aanbestedingen in de energiesector en de daarmee gepaard gaande investeringen zijn onderworpen aan strikte regels en normen van goed bestuur". Ze benadrukt de onafhankelijkheid van de instanties onder haar toezicht en verzekert dat alles volgens de vastgestelde procedures verloopt.

Lees ook: Marokkaanse Myriam L’Aouffir spreekt over relatie met Dominique Strauss-Kahn

In het licht van deze herhaalde aanvallen behoudt de minister zich het recht voor om "naar de rechter te stappen en alle wettelijke middelen aan te wenden om haar rechten en de belangen van het ministerie te verdedigen". Dit is een duidelijke en krachtige boodschap gericht aan "degenen die verantwoordelijk zijn bevonden voor de aangeklaagde daden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team