Zoeken

Manifesterende leerkrachten met geweld uiteengedreven te Rabat

28 maart 2011 - 14:32 - Marokko

©

Een betoging van leerkrachten van het Nationaal Onderwijs, werd donderdag op brutale wijze uiteengedreven in Rabat. Verschillende mensen raakten gewond bij schermutselingen tussen demonstranten en ordediensten.

De leerkrachten betoogden voor de derde achtereenvolgende dag, om meer rechten en betere werkomstandigheden te eisen. De vorige manifestaties werden gehouden in de buurt van het ministerie van Onderwijs, zonder incidenten. De hele situatie zou uit de hand gelopen zijn, toen de demonstranten probeerden om hun manifest verder te zetten voor het kantoor van de eerste minister.

"Ze hebben eerst geprobeerd ons te verhinderen om te manifesteren, daarna deden ze beroep op de politie om ons te slaan", zei Mohamed Talbi, één van de organisatoren van de optocht, aan Reuters. "Het politieoptreden was gewelddadig en barbaars, er vielen minstens vier ernstige verwonden."

Rachid Benbir, een andere demonstrant vervolgt: "Een officier sloeg me in het gezicht met een megafoon en veel vrouwelijke leerkrachten werden mishandeld. Sommige werden beledigd en hun hoofddoeken werden afgerukt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team