Zoeken

Opnieuw rellen tussen politie en demonstranten in Rabat

22 augustus 2011 - 08:00 - Marokko

©

In Rabat stijgt de spanning tussen de politie en werkloze afgestudeerden, die de sporen van de tram-en treinstation in Rabat hebben geblokkeerd en verschillende staatsinstellingen op disndag zijn binnengetreden. Zij vragen van de overheid de opening van een ​​dialoog omstreeks hun eisen.

Woensdag hebben zich ook gewelddadige botsingen voorgedaan tussen werkloze afgestudeerden die in het centrum van Rabat stapten om hun recht op werk te claimen, en de wetshandhaving.

Veertien demonstranten werden gearresteerd en tientallen mensen raakten gewond, zowel bij de demonstranten als bij de veiligheidsdiensten. Dertien mensen werden naar de justitie doorverwezen op vrijdag voor het blokkeren van de trambaan tussen Rabat en Salé.

Allen zullen worden vervolgd voor "verboden verzameling op de openbare weg, gebruik van geweld tegen de politie en obstructie van de circulatie en vrijheid van werk" en worden ervan beschuldigd stenen naar de politie te hebben gegooid die de trambaan probeerden vrij te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team