Zoeken

Lawine aan steun voor Marokkaan die hulp vroeg in VS

8 april 2023 - 09:00 - Wereld

©

De Marokkaanse eigenaar van een restaurant in de Verenigde Staten heeft een stortvloed aan steun ontvangen nadat hij een hulpoproep had gedaan in een poging om zijn restaurant in Burlington te redden. Veel buurtbewoners demonstreerden buiten het hoofdkantoor van Hinsdale Properties om te protesteren tegen de huurverhoging.

De Burlington O.N.E.-gemeenschap, een interculturele wijkvereniging, wil dat het Little Morocco Cafe blijft bestaan. "Bescherm minderheidsbedrijven," "Hinsdale: doe het juiste," scandeerden demonstranten met handgemaakte bruine spandoeken of met de Marokkaanse vlag in de hand. "We zijn een diverse gemeenschap, maar er zijn niet zoveel plaatsen waar je terecht kunt voor etnisch eten. En we hebben ook diversiteit nodig in de zakenwereld," zegt Houda Musanovic aan vtdigger. De vrouw van Marokkaanse afkomst demonstreerde samen met een dertigtal mensen voor het gebouw waar het Little Morocco Cafe en de kantoren van Hinsdale Properties gevestigd zijn.

Lees ook: Marokkaan in VS smeekt om hulp om restaurant te redden

Het vijfjarige huurcontract van het restaurant voor de ruimte van 1600 vierkante meter loopt af op 31 juli. Vastgoedbeheerder Jacob Hinsdale zei maandag dat hij had besloten de huur van het restaurant te verhogen van 2000 dollar naar 5000 dollar, vanwege meerdere problemen met de huurders, variërend van slechte communicatie tot overtredingen van de code in de afgelopen jaren. Amrani, die inmiddels heeft besloten zijn zaak te verkopen vanwege de huurverhoging, weerlegt zijn argument. Hij beschuldigt Jacob Hinsdale van racisme.

"Vermont prijst zichzelf altijd vanwege zijn inclusiviteit van mensen van kleur en vindt zichzelf divers en gastvrij... maar dit is het enige Marokkaanse restaurant in de hele staat, één van de weinige bedrijven die eigendom zijn van mensen van kleur in de hele staat, en u verhoogt de huur met 150%? Dat klinkt mij niet erg gastvrij in de oren," reageerde Kiran Waqar, een buurtbewoonster afkomstig uit Pakistan. "Het is vooral verschrikkelijk midden in de Ramadan, in een staat die beweert van ons te houden en ons te verwelkomen," voegde ze eraan toe. Musanovic, een regelmatige klant van het Little Morocco Cafe, toont zich bezorgd. "Als dit met restaurants kan gebeuren, wat gebeurt er dan met ons, de huurders?", vraagt hij.

Lees ook: Marokkaanse bakker gedwongen om winkel te sluiten door racisme in Frankrijk

"We hebben al zoveel mensen uit Burlington verdreven zien worden door machtige verhuurders en huurverhogingen," zegt Julia Macuga, een van de organisatoren van het protest. Ze merkt op dat vastgoedmakelaar Jacob Hinsdale getrouwd is met Chittenden-Senatrice Kesha Ram Hinsdale, die voorzitter is van de Senaatscommissie Economische Ontwikkeling, Huisvesting en Algemene Zaken. Sam Nelis van Barr Hill Gin onderzoekt de mogelijkheid om de ruimte van het Little Morocco Cafe te gebruiken als toekomstig bedrijf en heeft een hoorzitting aangevraagd bij diezelfde commissie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team