Zoeken

Latifa Raâfat ondervraagd door rechter

15 mei 2024 - 10:00 - Cultuur

©

Zangeres Latifa Raâfat, de ex-vrouw van de Malinese Ahmed Benbrahim, de hoofdverdachte in de zaak "Escobar van de woestijn", is maandag ondervraagd door de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep in Casablanca. Haar verhoor heeft echter niets te maken met de zaak waar haar ex-man bij betrokken is, maar een compleet andere zaak.

Latifa Raâfat werd ondervraagd naar aanleiding van een klacht die ze indiende bij het Openbaar Ministerie tegen een in Italië woonachtige YouTuber. Deze man, die door de Italiaanse politie is gearresteerd, wordt beschuldigd van het regelmatig publiceren van beledigende content over Marokko, het verzinnen van gebeurtenissen en feiten, het verspreiden van nepnieuws, geruchten en leugens, smaad en chantage.

Lees ook: "Escobar van de woestijn": kroongetuige zuivert naam Latifa Raâfat

De zangeres deelde op sociale media een video van haar advocaat die uitlegt dat ze in deze zaak als eiseres en niet als verdachte optreedt. Volgens de advocaat was Latifa Raâfat’s verschijning voor de onderzoeksrechter bedoeld om zich burgerlijke partij te stellen. Hij benadrukte ook dat deze zaak niets te maken heeft met de zaak van de drugsbaron die bekend staat als "Escobar van de woestijn", waar Latifa Raâfat eerder als getuige in had meegewerkt. "Het onderzoek met de artieste vindt plaats omdat ze getuige was in het dossier (Escobar van de woestijn) en vervolgens het slachtoffer werd van een felle aanval georkestreerd door verschillende partijen en een netwerk gespecialiseerd in chantage en bedreigingen geleid door de brein achter de operatie", voegde de advocaat toe.

Lees ook: "Escobar van de woestijn": Latifa Raafat door rechter gehoord

Latifa Raâfat zelf reageerde op de zaak in een bericht op haar Instagram-account: "Godzijdank voor de zegen van veiligheid in ons land."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team