Zoeken

"Escobar van de woestijn": kroongetuige zuivert naam Latifa Raâfat

10 februari 2024 - 12:00 - Cultuur

©

De huishoudster van de Malinese drugshandelaar Hadj Ahmed Ben Brahim, bijgenaamd "Escobar van de Woestijn", heeft de Marokkaanse zangeres Latifa Raafat vrijgepleit van alle beschuldigingen. Dit gebeurde voor de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep in Casablanca.

Latifa Raafat, een bekend figuur in de Marokkaanse muziekwereld, werd al enkele weken in verband gebracht met het drugskartel van haar voormalige echtgenoot. De huishoudster, die persoonlijk voor Ben Brahim werkte en na hun huwelijk bij Latifa Raafat introk, verklaarde echter dat de zangeres geen kennis had van de illegale activiteiten van haar ex-man of van zijn connecties met andere sleutelfiguren in het drugskartel.

Lees ook: "Escobar van de woestijn": Latifa Raafat dreigt

Deze verklaringen werden afgelegd tijdens een hoorzitting die deel uitmaakt van een groter onderzoek naar de drugshandel in Marokko, waarbij ook andere prominente figuren zoals Saïd Naciri, voorzitter van voetbalclub Wydad Casablanca en parlementslid voor de Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM), betrokken zijn.

Lees ook: "Escobar van de woestijn": Latifa Raafat door rechter gehoord

Naciri, die ook voor de onderzoeksrechter verscheen, herzag enkele van zijn eerdere verklaringen en bevestigde dat Latifa Raafat niet op de hoogte was van zijn relatie met haar ex-man of van hun ontmoetingen. De chauffeur van Hadj Ahmed Ben Brahim werd ook ondervraagd als getuige in deze zaak. Net als de huishoudster en Saïd Naciri claimde hij dat Latifa Raafat van niets op de hoogte was.

Bladna.nl