Zoeken

’Marokkaanse Messi’, nieuw juweeltje van de Nederlandse voetbal

4 mei 2023 - 22:00 - Sport

©

De Nederlandse televisiezender SBS6 heeft een reportage uitgezonden over Amin Al-Hasnawi, een voetballertje van Marokkaanse afkomst die de bijnaam "Marokkaanse Messi" heeft gekregen, vanwege zijn grote vaardigheid met de bal.

De reportage belicht de talenten van de kleine voetballer die met de bal speelt in de straten van Amsterdam. "Amin Al-Hasnawi bereidt zich voor op de voetbalschool Over SB Academy en wordt beschouwd als een van de opkomende talenten in het voetbal. Hij verdient een professionele en zorgvuldige aanmoediging en opvolging", aldus het rapport van Mohamed Saad Al-Badisi, de Nederlandse coach van Marokkaanse afkomst die de "Marokkaanse Messi" traint en opvolgt.

Lees ook: Lamine Yamal, de ’kleine Messi’ van FC Barcelona

De jeugdcoach benadrukt dat de jongen voorbestemd is voor een mooie toekomst in het voetbal dankzij zijn grote discipline in de training, ondanks zijn prille leeftijd. Daarnaast heeft Amin ook een overweldigende passie voor het spel.

Lees ook: Marokkaans kind is nieuwe Messi in België

"Wij van de academie kijken ernaar uit om hem een intensief trainingsprogramma te laten doorlopen om hem van jongs af aan de beste technieken bij te brengen, zodat hij zich kan aansluiten bij de topclubs in de Nederlandse en Europese competitie. We hopen dit te bereiken door eerlijk en hard te werken", aldus het rapport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team