Zoeken

Lalla Hasna ontmoet prins Albert II van Monaco

16 juni 2023 - 20:00 - Wereld

©

Prinses Lalla Hasna, de voorzitter van de Stichting Mohammed VI voor Milieubescherming en de beschermvrouw van het Decennium van Oceaanwetenschappen voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties, bracht op woensdag een bezoek aan prins Albert II, regerende vorst van Monaco, in het Prinselijk Paleis.

De ontmoeting maakt deel uit van de activiteiten van Lalla Hasna tijdens de derde stichtingsdialoog voor het Decennium van de Oceaan, die eerder op de dag in het Vorstendom plechtig werd geopend en waar de Marokkaanse prinses een grote delegatie leidt. Op de bijeenkomst werd een memorandum van overeenstemming ondertekend tussen de Mohammed VI Stichting voor de bescherming van het milieu en de Prince Albert II van Monaco Stichting, met het oog op de versterking van de uitwisseling van ervaringen tussen de twee instellingen en de bundeling van de Marokkaanse actie "b7arblaplastic" en de actie van Monaco "beyond plastic, schrijft persagentschap MAP.

Lees ook: Prinses Lalla Meryem ontmoet president Israël

De bijeenkomst vond plaats in aanwezigheid van de Marokkaanse minister Mohamed Sadiki van Landbouw, Zeevisserij, Plattelandsontwikkeling en Water en Bossen, de secretaris-generaal van de Mohammed VI Stichting voor Milieubescherming, Nouzha Alaoui, vicevoorzitter en directeur Olivier Wenden van de Albert II van Monaco Stichting en de speciale adviseur van Prins Albert II van Monaco voor het milieu, Bernard Fautrier.

Lees ook: Prinses Lalla Meryem op kroning Charles III

Prinses Lalla Hasna nam eerder op de dag deel aan de opening van de 3e editie van de dialoog tussen stichtingen in het kader van het Decennium van de Oceaan. Bij haar aankomst in het beroemde museum werd prinses Lalla Hasna verwelkomd door Robert Calcagno, directeur-generaal van het Oceanografisch Instituut en de Prins van Monaco, met wie ze een gesprek had over het mediterrane project van het Instituut. Calcagno prees de inzet van prinses Lalla Hasna en haar stichting, zowel in Marokko als in Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team