Zoeken

Lalla Asmae opent centrum voor dove kinderen in Tanger (video)

29 juni 2023 - 16:00 - Marokko

©

Prinses Lalla Asmae, voorzitter van de Lalla Asmae Stichting voor dove kinderen en jongeren, heeft maandag het Lalla Asmae centrum voor dove kinderen in Tanger ingehuldigd.

Na het onthullen van de gedenkplaat, bezocht de prinses de verschillende ruimtes van de vestiging en kreeg uitleg over het centrum en de diensten voor dove kinderen. "Dit centrum is veel meer dan enkel een gebouw, het weerspiegelt onze gedeelde visie op inclusie en gelijke kansen. Het symboliseert onze vastberadenheid om communicatiebarrières te overwinnen en nieuwe perspectieven te openen voor mensen die lijden aan doofheid", zei Karim Essakalli, coördinator van de Lalla Asmae Foundation voor dove kinderen en jongeren, tijdens de ceremonie.

Lees ook: Lalla Hasna ontmoet prins Albert II van Monaco

"Dankzij de moderne apparatuur, innovatieve onderwijsprogramma’s en de toewijding van ons team, zijn we ervan overtuigd dat het Prinses Lalla Asmae Centrum in Tanger een baken van hoop en transformatie in de regio zal zijn", zei hij. De bouw van dit centrum vergde een totale investering van 15 miljoen dirham, exclusief de kosten van de grond. Het gebouw wordt ter beschikking gesteld door de Mohammed V Stichting voor Solidariteit en de faciliteiten van het centrum door de Regionale Academie voor Onderwijs en Opleiding (AREF), het Bureau voor Beroepsopleiding en Arbeidspromotie (OFPPT) en het Regionale Departement van het ministerie van Gezondheid en Sociale Bescherming, schrijft MAP.

Lees ook: Dochter prinses Lalla Asmaa met Adil El Hajji getrouwd

Een bijzondere nadruk werd gelegd op het vitale belang van de samenwerking tussen de Lalla Asmae Foundation, het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Bescherming en het Nationaal Zorgverzekeringskantoor ANAM, dat gericht is op het versterken van de capaciteit van de stichting om dove en slechthorende mensen effectiever te ondersteunen. Dankzij deze samenwerking is er een protocol voor de omgang met doofheid opgesteld en de Marokkaanse prinses overhandigd door minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid en Sociale Bescherming.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team