Zoeken

Budgetrecht 2012 Marokko in stand-by!

1 november 2011 - 18:00 - Economie

©

Het ontwerp-budgetrecht 2012 werd uitgesteld totdat een nieuwe regering is gevormd na de verkiezingen van 25 november. Dit uitstel, alom bekritiseerd, zet Marokko volledig in stand-by.

Het project, uit het parlement getrokken alvorens het kon worden besproken door de parlementsleden in september, brengt nochtans niet veel nieuws met zich mee. Het solidariteitsfonds, grootste verandering, alsook een aantal andere maatregelen, werden allen reeds verworpen.

Het uitstel van het Budgetrecht 2012 is een "schandaal" en een "samenzwering" tegen de toekomstige regering, zegt Lahcen Daoudi, PJD-parlementslid, in een interview aan het dagblad Libération. "Het is echt een verloren jaar. De volgende regering zal waarschijnlijk worden opgesteld rond januari. Daarna moet deze zijn regeringsverklaring voorbereiden, doen goedkeuren en dan pas werken aan het Budgetrecht. Het gaat allemaal veel tijd in beslag nemen en ons waarschijnlijk leiden in maart. In de tussentijd zullen er noch investeerders, nog investering, nog werk zijn!".

Een econoom, lid van het Politburo van de socialistische USFP, zegt over dit uitstel dat het een "economische stagnatie zal meebrengen, omdat alle handelaren afhangen van het Budgetrecht, wat nooit een goed teken is in tijden van crisis".

Toeval of politieke berekening? In ieder geval zal het aan de volgende regering zijn het Budgetrecht 2012 te herzien, te wijzigen of te verwerpen.

De voorzitter van de Nationale groepering van Onafhankelijken (RNI), Salaheddine Mezouar, zei op 2M dat de huidige regering het budgetrecht aan de volgende regering had gelaten om deze geen beslissingen op te leggen dat hij niet heeft genomen. De minister van Financiën, die zegt dat de initiatiefnemer te zijn van het solidariteitsfonds, beweert ook schriftelijke akkoorden te hebben met telecombedrijven, verzekeringsmaatschappijen en banken om het fonds te financieren.

Sterker nog, de voorzitter van RNI belooft dat, als de Marokkanen hem als Premier verkiezen, hij ervoor zal zorgen dat het project van solidariteitsfonds wordt uitgevoerd!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team