Zoeken

Marokko: overzicht van de geplande snelwegen

10 december 2020 - 09:40 - Marokko

©

Minister Abdelkader Amara van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water, presenteerde op maandag de wegenprojecten van zijn ministerie aan de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Met een totale kostprijs van 4,6 miljard dirham is de snelweg Fez-Taounate een project dat volgens de planning in 2021-2022 zal worden uitgevoerd. Onder de wegenprojecten van het ministerie bevinden zich ook de snelwegen Tetouan-Chefchaouen en Salé-Sidi Allal El Bahraoui over 20 km. Een noordoostelijke ringweg naar Agadir van 45 km en een snelweg die Nador verbindt met de haven van Nador West Med over 35 km behoren eveneens tot de projecten.

Verder is er ook nog de snelweg El Hajeb-Errachidia-Rissani, die zich uitstrekt over 380 km voor een budget van 5,7 miljard dirham en de Ourika-tunnel die Marrakech en Ouarzazate moet verbinden voor een totale kostprijs van 10 miljard dirham.

Minister Amara benadrukt dat Marokko al over een 1334 kilometer lang netwerk van tolvrije snelwegen beschikt. Daarnaast is 739 km snelweg bijna voltooid, inclusief de Tiznit-Laayoune-snelweg over meer dan 550 km en Tetouan-Chefchaouen.

Het ministerie is ook begonnen met studies aangaande de aanleg van 812 km autosnelwegen voor een bedrag van 47,1 miljard dirham. Dit gaat over de snelweg Beni Mellal-Fez-Meknes (226km), de snelweg Beni Mellal-Marrakech (180 km) en de snelweg Guercif-Nador (105 km).

Bladna.nl