Zoeken

Casablanca: bouw Mohammed VI-brug begonnen

9 januari 2022 - 16:20 - Marokko

©

In Casablanca is men gestart met de bouw van de Mohammed VI-brug. Het is de langste brug die ooit in Marokko is gebouwd. De werken dreigen het verkeer in de stad te hinderen, vooral op het kruispunt van de wijken Sbata en Aïn Chock.

De onderneming Bioui heeft het contract gewonnen voor de bouw van de brug voor een bedrag van 171,3 miljoen dirham. De werken zullen 12 maanden duren, tot eind oktober 2022. Volgende zomer zal ze al operationeel kunnen zijn, meldt L’Économiste.

Lees ook: Rabat krijgt nieuwe ondergrondse tunnels

Met een lengte van 620 meter en een totale breedte van meer dan 16 meter en 2 × 2 rijstroken, is deze brug een enorme troef voor de stad Casablanca. De verkeersproblemen op de Mohammed VI-boulevard zullen verminderen, aldus een bron uit de omgeving van SDL Casa-Transports

Met de voltooiing van de nieuwe brug zal de vervanging van de T3-tramlijn en de BW1-buslijn zich richten op het gedeelte tussen de Al Qods-boulevard en de Driss El Harti-boulevard. De tramhalte wordt onder het bouwwerk gebouwd, terwijl de bushalte aan de zijkant naast de Al-Housna moskee komt te staan.

Lees ook: Snelwegbedrijf Marokko innoveert bij bouw brug (video)

Wat het reizigersvervoer betreft, zal de structuur met name de veiligheid van de gebruikers van alle soorten vervoer (tram, bus, taxi’s met grote capaciteit, autobussen, enz.) verhogen, de doorstroming van het verkeer verbeteren en het aantal ongevallen tussen voertuigen en voetgangers verminderen. Men zal ook zorgen voor voorrang voor trams en bussen om hun verkeersveiligheid op kruispunten te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team