Zoeken

Aanhouding Mocro Maffia-acteurs na livestream waarin gevraagd wordt penis te tonen

25 maart 2021 - 16:40 - Cultuur

©

De politie heeft een 22-jarige verdachte aangehouden in de zaak rond de Instagramvideo waarin twee Mocro Maffia-acteurs een minderjarige jongen geld aan hebben geboden om zijn geslachtsdeel te laten zien. Hij wordt verdacht van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno. Het zou gaan over muzikant en acteur Bilal Wahib.

Naast Bilal Wahib was ook Mocro Maffia-collega Oussama Ahammoud te zien in de livestream op Instagram. Op een gegeven moment zegt Wahib: "Als jij je piemel laat zien, krijg je 17.000 euro", aan een jonge deelnemer aan het gesprek. Op internet circuleren beelden van het moment waarop dat gebeurde. De politie van Amsterdam onderzoekt de beelden op strafbare feiten. "We hebben deze zaak nu in onderzoek", zegt de woordvoerder van de politie aan NOS. "Verder wordt ook een 20-jarige man die zich bij de politie heeft gemeld gehoord als getuige en niet als verdachte", meldt de politie, die niet kan bevestigen dat het om Oussama Ahammoud gaat.

Het platenlabel Top Notch heeft inmiddels bekendgemaakt de samenwerking met Wahib te stoppen. "We betreuren de situatie zeer en keuren het gedrag dat de artiest heeft laten zien ten strengste af", schrijven ze in een verklaring. Ook de streamingdienst Videoland, waar Mocro Maffia is te zien, reageert geschrokken. "Het incident is momenteel in onderzoek van de zedenpolitie, we wachten de uitkomst hiervan af". Vanavond was er een aflevering gepland van het programma ‘Rooijakkers over de vloer’ waaraan acteur Wahib deelnam. Die uitzending is voorlopig geschrapt.

Voor NPO Zapp maakt Bilal het programma Teenage Boss. Die omroep heeft besloten om de samenwerking per direct te beëindigen. "De beelden die op social media circuleren van Bilal Wahib en Oussama Ahammoud zijn onacceptabel. BNNVara en NPO Zapp keuren dit ten zeerste af," meldt een persvoorlichter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team