Zoeken

Kortrijk sluit stedenband met Chefchaouen

14 januari 2023 - 08:00 - Marokko

©

De stad Kortrijk in België heeft aangekondigd dat zij een nieuwe stedenband gaat aangaan met de Marokkaanse stad Chefchaouen. De band zal voor een periode van drie jaar zijn en Kortrijk zal jaarlijks 20.000 euro investeren om gezamenlijke doelstellingen te bereiken.

De stedenband zal in samenwerking met het Kortrijkse jeugdwelzijnswerk van AJKO, de sociale partners van de stad en de sociaal-sportieve werkingen in beide steden plaatsvinden. Schepen van Mondiaal Beleid, Bert Herrewyn, geeft aan dat de stedenband een grote kans biedt voor de jongeren in Kortrijk om Chefchaouen en haar inwoners beter te leren kennen en tegelijkertijd aan hun kennis- en talentontwikkeling te werken.

Lees ook: Aziz Akhannouch ontkent stedenband Agadir met Israëlische stad

Kortrijk was al enige tijd op zoek naar een nieuwe stedenband, na het einde van hun stedenband met Cebu City in de Filipijnen in 2020. Na een oproep van de stad, stelden twee steden zich kandidaat voor een samenwerking: Chefchaouen in Marokko en Antsirabe in Madagaskar. Na meerdere ontmoetingen tussen de betrokken partijen en een werkbezoek in Chefchaouen en Kortrijk, viel de keuze op de Marokkaanse stad, bericht KW.

Lees ook: Rabat maakt einde aan stedenband met Guatemala Ciudad vanwege Palestina

Chefchaouen, met een bevolking van 42.000 inwoners, is al jaren een populaire toeristische bestemming vanwege haar blauw geschilderde huizen. In de afgelopen jaren is de stad ook bekend geworden als een ’groene stad’ vanwege haar inspanningen op het gebied van klimaatbeleid en hernieuwbare energie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team