Zoeken

Koning verkoopt Royal Air Maroc

16 oktober 2012 - 15:57 - Economie

©

Marokko wil 44%-belang in Royal Air Maroc verkopen aan een grote groep uit de Golflanden. Tijdens het komende bezoek van Koning Mohammed VI aan verschillende Arabische landen, verwacht Marokko een aantal voorstellen te krijgen.

Een Marokkaanse overheidsbron vertelde aan Reuters dat Marokko eerst wil weten hoe potentiële kopers denken over een mogelijke samenwerking met de Staat. Koning Mohammed VI zou hierover met potentiële Arabische kopers spreken tijdens zijn trip.

Door de verkoop van aandelen in Royal Air Maroc aan een Arabische groep, wil Marokko genieten van de sterke aanwezigheid van Arabische luchtvaartmaatschappijen in China, India en Latijns-Amerika.

Een dergelijk verkoop zou het ook mogelijke maken voor Royal Air Maroc om nieuwe vliegtuigen aan te schaffen en het nationaal toerisme een nieuw impuls te geven.

Royal Air Maroc, dat sinds donderdag met een vernieuwd raad van bestuur draait, heeft van januari tot nu een omzet van 11,6 miljard dirham geboekt, tegen 10,6 miljard dirham in 2011.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team