Zoeken

Airbus en Boeing vechten om Royal Air Maroc

29 september 2011 - 15:00 - Economie

©

De Europese vliegtuigbouwer Airbus wil zijn A320 en A321neo modellen verkopen aan Royal Air Maroc (RAM), dat beoogt de gemiddelde leeftijd van haar vloot te verminderen tot vijf jaar. Het onderwerp zou zelfs worden besproken met Franse president Nicolas Sarkozy op donderdag tijdens zijn bezoek aan Marokko.

De Franse krant "La Tribune" kondigde onlangs echter aan dat Royal Air Maroc van plan was een exclusief contract met de Amerikaanse fabrikant Boeing te ondertekenen.

Een woordvoerder van Airbus reageerde verbaasd op de informatie en vond het raar dat RAM het zonder hun vliegtuigen wil doen, terwijl de Marokkaanse groep vaardigheden en partnerships heeft moeten ontwikkelen om Airbus vliegtuigen te gebruiken.

Royal Air Maroc, die sinds acht jaar vier Airbus A321 vliegtuigen gebruikt, zou haar kosten met 30% kunnen verminderen dankzij de nieuwe door Airbus aangeboden toestellen.

Vorige week had de Marokkaanse staat een budget van 9,3 miljard dirham verleend aan RAM. Deze financiering is gericht op de herstructurering en het ontwikkelen van Royal Air Maroc, wat ook de verkoop van tien vliegtuigen inhoudt waaronder vier Airbus A321 en vijf Boeing 737-500.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team