Zoeken

Marokko krijgt 1,25 miljard dollar van Saoedi-Arabië

22 oktober 2012 - 13:29 - Economie

©

De Saoedische Ontwikkelingsfonds heeft 1,25 miljard dollar toegekend aan Marokko. Dit bedrag behoort tot de 5 miljard dollar beloofd door de Golf Cooperation Council aan Marokko en Jordanië, en zal dienen voor ontwikkelingsprojecten in de landbouw, onderwijs, gezondheid en huisvesting.

Koning Mohammed VI ondernam vorige week een tour in de Golfstaten. Hij bezocht reeds Saoedi-Arabië, Jordanië en Qatar, met als hoofddoel de positie van Marokko in de Arabische wereld te versterken.

Na Qatar, waar de Koning zondag Emir Sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani heeft ontmoet, begeeft Mohammed VI zich vandaag in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarna reist hij door naar Koeweit, laatste etappe van zijn trip in de Golfstaten.

In mei 2011 hadden de GCC-landen Marokko en Jordanië gevraagd hun groepering aan te sluiten. Aan beide landen werden een aantal voorwaarden opgelegd, die Marokko zou hebben geweigerd.

Door Marokko en Jordanië uit te nodigen, willen de GCC-landen zich beschermen tegen opstanden, maar ook tegen de groeiende macht van Iran. Marokko probeert ondertussen meer investeringen aan te trekken uit de Golfregio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team