Zoeken

Marokkaanse die Franco en Don Quichot niet kent krijgt Spaanse burgerschap niet

13 juli 2018 - 12:58 - Wereld

©

Het Spaanse hooggerechtshof heeft de burgerschap geweigerd aan een Marokkaanse vrouw omdat ze vragen over de geschiedenis van het land niet kon beantwoorden.

Aan de vrouw werden onder meer vragen gesteld over Franco en de auteur van Don Quichot. Dezelfde vragen worden aan alle buitenlanders gesteld die de Spaanse nationaliteit wensen te verkrijgen. Daarmee wordt beoordeeld of de aanvrager genoeg geïntegreerd is en de Spaanse cultuur kent.

De rechter oordeelde dat de vrouw te slecht Spaans sprak ondanks dat ze al 20 jaar in Spanje woont. Ze begreep ook met moeite de vragen die haar werden gesteld over de Spaanse gemeenschap en cultuur.

Volgens de rechter brengt de Spaanse nationaliteit veel voordelen met zich mee voor buitenlanders die in Spanje wonen, waardoor van hen ook een betere integratie wordt verwacht.

Meerdere aanvragen werden in het verleden al voor dezelfde reden geweigerd. Dat was onder meer het geval met een Marokkaanse man die het stadion van Camp Nou in Barcelona niet kende en een andere Marokkaan die de naam van de Koning van Spanje niet wist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team